Jabukovo sirće

02/09/2018
"Nemojte davati novac za hemiju, nego pripremite jabukovo sirće kući!"
Priprema120 min.
Ukupno120 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano512
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jabuke - 4 kg
  • kvasac - 50 g, pivski
  • ražani hleb - 200 g, suv
  • voda - 5 l
  • šećer - 500 g
  • med - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte jabuke, nakon toga dodajte vodu u njih, šećer, pivski kvasac i hleb. Mešajte smesu i ostavite otvorenu posudu na tamnom mestu.

Smesa treba da odstoji tako 10 dana na temperaturi 200 stepeni, svaki dan mešajte po dva puta drvenom kašikom.

Kad prođe 10 dana, procedite kašu kroz gazu i u tečnost dodajte med.

Ostavite tečnost u posudi, pokrivenoj gazom na temperaturi 20 stepeni, fermentacija se nastavlja i sirće se bistri.

Procedite ponovo i sipajte u tegle. Čuvajte na hladnom mestu. Sirće je gotovo nakon 2 meseca.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti