Jabukovo sirće

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Jabukovo sirće2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
120 min.
Ukupno
120 min.
"Nemojte davati novac za hemiju, nego pripremite jabukovo sirće kući!"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 4 kg
  • kvasac - 50 g, pivski
  • ražani hleb - 200 g, suv
  • voda - 5 l
  • šećer - 500 g
  • med - 300 g
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendajte jabuke, nakon toga dodajte vodu u njih, šećer, pivski kvasac i hleb. Mešajte smesu i ostavite otvorenu posudu na tamnom mestu.

Smesa treba da odstoji tako 10 dana na temperaturi 200 stepeni, svaki dan mešajte po dva puta drvenom kašikom.

Kad prođe 10 dana, procedite kašu kroz gazu i u tečnost dodajte med.

Ostavite tečnost u posudi, pokrivenoj gazom na temperaturi 20 stepeni, fermentacija se nastavlja i sirće se bistri.

Procedite ponovo i sipajte u tegle. Čuvajte na hladnom mestu. Sirće je gotovo nakon 2 meseca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: