Patlidžan sa paradajzom iz rerne

02/09/2018
"Patlidžan u kombinaciji sa aromatičnim paradajz sosom je apsolutno neodoljiv!"
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano214
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan operite i isecite po dužini. Dodatno napravite po još dva proreza po dužini.

Stavite u posoljenu vodu da se ocedi gorak sok.

Za sos očistite i sitno iseckajte glavicu belog luka. Paradajz operite i iseckajte sitno ili sameljite. Pomešajte sa lukom ili belim lukom.

Dodajte sitno iseckan celer i so po ukusu.

U pleh, namazan maslacem poređajte patlidžan, posolite i pobiberite. Odozgo rasporedite sos i stavite malo ulja. Jelo pecite na 200 stepeni dok patlidžan ne omekša.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar