Pileća pršuta

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Pileća pršuta1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Da li zaslužujemo bar jednu flašu vina za odlično meze koje smo spremili, zar ne?"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 1 kg
  • morska so - 1 kg
  • za začinjavanje
  • beli luk - 1/2 kašičice, u prahu
  • kumin - 1/2 kašičice
  • đumbir - 1/2 kašičice, u prahu
  • origano - 1/2 kašičice
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • majoran - 1/2 kašičice
  • kari - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • bosiljak - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi se operu temeljno, nakon čega se osuše i zakopaju u morsku so. Meso se ostavlja da odstoji oko 12 sati u soli, nakon čega se vadi, ispira i suši ponovo.

Začini se pomešaju. Pileća pršuta se uvalja u njih. Kraj svakog filea se izbuši debelom iglom i naniže se na konac.

Začinjene grudi se vezuju u ostavljaju da vise na suvom i provetrivom mestu za 3-4 dana, nakon čega su spremne za konzumaciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: