Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kačamak»Kačamak sa sirom i slaninom

Kačamak sa sirom i slaninom

Velichka  KalevaVelichka Kaleva
Šegrt
391096
Kačamak sa sirom i slaninom
Fotografije: Velichka Kaleva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
"Kačamak za šampione"

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 200 g
  • voda - 600 - 700 g
  • sir - 200 g
  • slanina - 4 - 5 traka
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 1 - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica, ravna
* merne jedinice

Način pripreme

U kipuću vodu sa solju postepeno se sipa kukuruzno brašno, dok se neprestano meša drvenom varjačom. Najbolje ispada sa oklagijom. Meša se neprestano dok ne počnu da izlaze mehurčići i da pucaju.

Kad se skuva sklanja se sa ringle. U nelepljivom tiganju se blago zapeku parčići slanine, nakon čega se seku na male parčiće.

Slanina i 3/4 namrvljenog sira se dodaju u kačamak.

Ulje se zagreva i posipa se aleva paprika preko kačamaka. Meša se i odozgo se dodaje ostatak sira. Možete da probate da li vam je dovoljno slan i da dodate so ili sir.

A voda je prema tome kakvog ga volite, kao gustu kašu ili na kašiku.

A možete da ga jedete i slatkog - sa pekmezom, tako kao što su ga jele naše babe ili sa nekim slatkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: