Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Kačamak»Kačamak sa krem sirom

Kačamak sa krem sirom

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
326931k
Kačamak sa krem sirom
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Zamislite bakin kačamak, ali sa dodatkom krem sira - ne postoji ništa toliko ukusno, kažemo vam"

Potrebni sastojci

  • kukuruzno brašno - 150 g
  • voda - 1 l
  • svinjsko meso - 300 g
  • krem sir - 1 paket
  • sir - 300 g, izmrvljen
  • so
  • komadići svinjetine - prženi
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na kockice i pržimo. 800 ml vode stavljamo da provri i posolimo. U preostalih 200 ml vode rastvorimo brašno, mešamo dobro.

Nakon što voda provri, dodajemo kukuruzno brašno, neprestano energično mešamo.

Dodajemo još soli ako je potrebno. Kad se kačamak zgusne isključimo ringlu. Dodajemo krem sir dok je kačamak još topao i ponovo energično promešamo.

Krem sir treba da se rastopi i svuda rasporedi. Serviramo tako što na tanjir sipamo od kačamak.

Odozgo posipamo mrvljenim sirom i prženim svinjskim mesom. Jedemo dok je još toplo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: