Sočna svinjska rebra ispod folije na rerni

04/09/2018
"Evo ga proveren recept za sočna svinjska rebra, a sada je vaš red da nas pozovete da vidimo kako ste se snašli "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano672
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - oko 1 kg
  • belo vino - 200 ml
  • biber - 1/2 kašičice, mleven
  • karanfilić - 2 - 3 zrna, izgnječen
  • majoran - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 - 3 lista
  • cimet - 1 prstohvat
  • šećer - 1 prstohvat
  • ulje - 1 supena kašika
  • so - po ukusu
  • voda - 300 ml, topla
* merne jedinice

Način pripreme

Operite svinjska rebra i osušite ih. Isecite ih po dužini. Namažite dno pleha uljem i poređajte rebra.

U posudu sipajte belo vino i u njega dodajte prstohvat šećera, prstohvat cimeta, so, biber, izgnječena zrna kranafilića, majoranu i listove lovora, iskidane na listiće.l Promešajte i dobijenom smesom prelijte rebra.

Ostavite tako da odstoje ne manje od 4 sata na hladnom, s vremena na vreme okrećite i uvaljajte u marinadu da upije mirise i da se začine.

Nakon toga prelijte pleh topom vodom. Pokrijte aluminijumskom folijom i uvijte sa svih strana.

Ugrejte rernu na 220 stepeni stavite rebra da se peku.

Nakon oko 90 minuta skinite foliju, okrenite rebra i pecite još 30 minuta, ovaju put bez folije da mogu da porumene.

Kad budu gotovi servirajte ih sa prilogom po vašoj želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar