Vizantijski pasulj

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
05/09/2018
"A vi ste mislila da ste probali sve vrste pasulja? Evo još jednog ukusnog predloga koji obavezno treba da probate "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano677
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • luk - 800 g, crni luk
  • ulje - 60 ml
  • aleva paprika - 1 kašika
  • nana - 2 prstohvata
  • selen - 2 prstohvata
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj se opere i stavlja se u ekspres lonac da se skuva oko 40 minuta.

Luk se očisti i iseče na polumesece.

Stavlja se pola ulja u tiganj, dodaje se luk i prži se dok ne omekša. Sklanja se sa ringle i začinjava se alevom paprikom.

Pasulj se procedi, na dno đuvečare se stavlja ostatak ulja, dno se prekriva pasuljem, začinjava se nanom i selenom i pokriva se slojem luka.

Sledi novi red pasulja, opet začini i luk, poslednji red je na isti način, pasulj, začini i luk, završava se pasuljem. Sipa se jedna i po šolja vode i stavlja se u rernu na 180 stepeni oko 40 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar