Pasulj sa mesom

10/03/2018
"Pasuj bez mesa je klasika, ali mi ga volimo u ne tako klasičnoj varijanti sa svinjskim mesom "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 057
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 posudica, količina zavisi od veličine šerpe
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 2 izrendane
  • paprike - 1crvena i 1 zelena
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • svinjsko meso - 300 - 400 g
  • so
  • ulje
  • nana
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj potopite na nekoliko sati u vodu da bi se lakše i kraće kuvao. Kad pasulj nabubri, operite ga i stavite u šerpu sa vodom da provri.

Kad provri prospite vodu, sipajte ponovo hladnu vodu i ponovo stavite u šerpu da provri.

U tiganju propržite meso, isečeno na male komade, crni luk, paprike, šargarepu i alevu papriku. Pržite samo nekoliko minuta.

Kad se svi sastojci proprže, stavite ih u šerpu. Promešajte dobro i ostavite da vru.

Kad se pasulj skuva, znači da je jelo gotovo. Ostaje samo da se začini solju i nanom. Po želji nanu možete zameniti čubrom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar