Način pripreme
Prvo počnite sa čišćenjem krilaca. Očistite hrskavicu kraju krilaca, odseciteih uz pomoć makaza. Operite meso, ocedite i osušite.
Počnite sa pripremom marinade. Oljuštite i izrendajte parče đumbira u odgovarajuću posudu. Dodajte sok od limuna i izgnječen beli luk.
Dodajte med, sirće, dimljenu alevu papriku, maslinovo ulje. Promešajte žicom. Na kraju dodajte pivo.
Začinite solju i mlevenim biberom. Probajte i procenite, ako je potrebno dodajte ili smanjite neki od sastojaka, u zavisnosti od ukusa.
Očišćena i osušena krilca potopite u marinadu, utrljajte rukama i poređajte u odgovarajuću duboku posudu, prelijte ih sa preostalom marinadom i stavite u frižider na minimum dva sata ili na jednu noć.
Pleh, u kome ćete peći krilca obavezno obložite papirom za pečenje /od slatko-kisele marinade peh zagori i posle se teško čisti/, namažite, na papir poređajte strukove estragona i odozgo marinirana krilca. Prelijte marinadom i po želji još piva.
Uvijte aluminijumskom folijom i pecite 50 minuta, u početku je rerna mnogo jaka, a nakon toga n 180 stepeni.
Skinite foliju i pecite dok ne dobiju željenu boju. Izuzetno aromatično ukusno jelo, napravite i probajte.
Servirajte sa kriškama limuna i odgovarjućim napitkom.
Komentari