Način pripreme
Dobro operemo ljute paprike tako što svaku izbockamo.
U tepsiju od šporeta stavljamo papir za pečenje i ređamo ih.
Stavljamo u šporet i pečemo na 180 °C.
Kada pečemo, okrećemo ih i sa druge strane.
Vadimo ih i ostavljamo sa strane.
Počinjemo da pripremamo marinadu, tako što u duboki sud sipamo sirće, dodajemo šećer, so, dobro izmešamo i ostavljamo da provri.
Nakon što provri, isključujemo ringlu i dodajemo u marinadu šargarepe, koje smo prethodno očistili i iseckali na kolutiće, beli luk, po želji peršun, mirođiju i na kraju paprike.
Sve ovo izmešamo i osatvljamo na otprilike 3 minute da odstoji.
Dok je još toplo, punimo u teglice, raspoređujemo marinadu i zatvaramo poklopcem.
Okrećemo tegle sa ljutim paprikama sa poklopcem okrenutim na dole, uvijamo krpom i ostavljamo tako dok se ne ohlade.
Nakon otprilike 4 sata ih okrećemo naopačke i ljute paprike u slatko-kiseloj marinadi su spremne za zimu.