Način pripreme
Izaberite krupnije batate, očistite ih četkom i dobro operite tekućom vodom. Stavite ih u pleh, nemojte ih ljuštiti, prelijte preko njih maslinovo ulje, posolite i stavite u ugrejanu rernu na 180 stepeni da se peku oko 50 minuta, mešajte periodično. Izvadite krompiri i ostavite da se ohladi.
Luk očistite i sitno isecite. Stavite u tiganj maslinovo ulje i dodajte luk, propržite. Isecite čorizo na sitne komade i stavite u luk u tiganu. Mešajte i pržite oko 5 minuta i skinite sa vatre.
Isecite krompir po sredini, po dužini na dva dela. Kašikom pažlljivo izvadite unutrašnjost, ostavite dno i ivice cele. Treba da dobijete čamce.
Poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje. U posudu stavite odvojenu unutrašnjost krompira, stavite propržiteni luk sa čorizom i začinite solju, biberom, majčinom dušicom i sokom od limuna. Izrendajte kačkavalj i stavite polovinu u nadev. Mladi luk i ljutu papriku sitno isecite i dodajte u njih, sve promešajte.
Ovom smesom napunite čamce od krompira. Na svaku odozgo stavtie preostali kačkavalj. Stavite pleh u ugrejanu rernu na 180 stepeni dok se ne rastopi i dok kačkavalj ne dobije zlatnu boju, oko 10-15 minuta. Pre serviranja pospite sitno iseckanim peršunom.
Komentari