Tas kebap

06/09/2018
"Klasičan tas kebap, kakav poznajete i volite "
Priprema20 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano159
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 kg
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • pečurke - 200 g
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • paradajz pire - 3 supene kašike
  • brašno - 1 - 2 supene kašike
  • biber - prstohvat
  • šećer - 1 kašičice
  • so - 1 - 2 kašičice
  • vegeta - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo skuvamo meso (u ekspres loncu 30-40 minuta).

Dinstamo luk, šargarepu i pečurke dok ne budu gotovi. Dodajemo meso, isečeno na male ivica i dodajemo bujon u kome se meso kuvalo.

Dodajemo alevu papriku i biber, vegetu, so i šećer. Nakon toga dodajemo i paradajz pire.

Vri malo, ako je retko, zgusnite brašnom.

Servirajte sa kuglom kuvanog pirinča ili kuglom dijetetskog krompir pirea.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar