Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Pogačice u tiganju sa maslacem i bugarskim lukom

Pogačice u tiganju sa maslacem i bugarskim lukom

Rusiana MihailovaRusiana Mihailova
Pomoćnik kuvara
7327396
Pogačice u tiganju sa maslacem i bugarskim lukom
Fotografije: Rusiana Mihailova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Ove neverovatno aromatične pogačice su idealan prilog svakom glavnom jelu."

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1/2 kesice
  • voda - 200 ml, topla
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno
  • maslinovo ulje - 1 - 2 supene kašike
  • maslac - za premazivanje
  • bugarski luk - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo testo tako što u brašno dodajemo so, šećer, maslinovo ulje i kvasac pomešan sa vodom.

Od testa oblikujemo lopte veličine jajeta. Ostavljamo da nadođu, a nakon toga ih tanko razvučemo.

Pečemo na saču, a može i u tiganju, ali sa malo masti. Kad se ispeku, namažemo ih maslacem i posipamo bugarskim lukom.

Pokrivamo da omekšaju.

Odličan predlog uz svako glavno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: