Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pohovana džigerica

Pohovana džigerica

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Pohovana džigerica
Fotografije: Veselina
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
5
"Za prirpemu ove džigerice je potreban majstorluk, a za jelo dobro društvo i mnogo crnog vina"

Potrebni sastojci

  • džigerica - 600 g
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • vegeta - po ukusu
  • brašno - 1/2 šolje
  • prezle - 1/2 šolje
  • jaja - 2 komada, mala
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Džigericu sečemo na kriške. Operemo je i osušimo. Svaki parče posipamo sa obe strane vegetom. Posle svako posipamo biberom i solju.

U tri posebna tanjira stavljamo brašno, prezle i dva jajeta, umućena žicom.

Komade džigerice uvaljamo u brašno. Nakon toga u smesu od jaja i na kraju u prezle sa obe strane.

Stavljamo ulje u tiganj. Ugrevamo ulje na vatri.

Pržimo komade džigerice u ulju sa obe strane, okrećemo ih pažljivo.

Kad ih ispežimo stavljamo na list ubrusa da se ocede.

Serviramo ih kao meze.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: