Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra sa senfom na roštilju

Svinjska rebra sa senfom na roštilju

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Svinjska rebra sa senfom na roštilju
Fotografije: Jivka Georgieva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Jedinstvena krhka rebarca sa specijalnom glazurom"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 2 kg
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 50 ml
  • paradajz sos - 250 ml
  • voda - 100 ml
  • šećer - 50 g
  • sok od limuna - 50 ml
  • vorčester sos - 3 kašike
  • senf - 2 kašike
  • biber - po ukusu
  • so - po kusu
* merne jedinice

Način pripreme

Propržimo isečen luk u ulju dok ne omekša i dodajemo paradajz sos, vodu, šećer, sok do limuna, Vorčester sos, senf, so i biber.

Kuvamo na slaboj vatri 15 minuta. Ne sečemo rebra u pečemo ih na slabom žaru, povremeno ih okrećući.

Nakan što su se pekla 30 minuta, namažemo ih obilno pripremljenim sosom i pečemo još 10 minuta. Pre serviranja ih isečemo na porcije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: