Terin sa pečenim paprikama i sirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
09/09/2018
"Kladimo se u čašu crnog vina da će vam se svideti "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano157
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - oko 10 komada, velike pečene
  • dimljeni sir - 200 g
  • jaja - 4 komada
  • sir - 50 g
  • topljeni sir - 50 g (može i više na oko)
  • kačkavalj - 30 - 40 g
  • čubar
  • biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Uzimamo izduženi kalup za hleb - nisam imala pa sam koristila vatrostalnu posudu.

Mažemo zidove uljem i ređamo ispečene paprike, koje se ređaju tako da je jedna okrenuta oštrim delom a druga ne.

Poređamo parčiće dimljenog sira. Nadev se pravi od namrvljenog sira, kačkavalja i začina, na kraju se stavlja i jaje.

Sipamo pola smese na dno, poređamo jednu ili dve papike i sipamo preostalu smesu. Preklapamo nadev prvo dimljenim sirom, a potom paprikama.

Terin se peče 20 minuta, kada se ohladi stavljamo ga u frižider na sat i okrećemo ga. Nek vam je slatko!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar