Sušeni file sa mnogo začina

10/09/2018
"Što je file ukusniji i aromatičniji, popićete više crnog vina sa prijateljima i njega za meze "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano71
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • ribić - 2 kg
  • so - 100 g, krupnija
  • sirće - 50 ml
  • beli luk - 5 čenova
  • čubar - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 3 supene kašike
  • korijander - 1/4 supene kašike, mleven
  • biber - 1/2 supene kašike
  • kumin - 1/4 supene kašike
  • so - 1/2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Filee posipamo krupnijom solju i ostavljamo na 24 ata da odstoje. Drugog dana operemo rastvorom od sirćeta i vode. Ostavljamo da se ocede.

Čenove belog luka iseckamo sa malo soli i namažemo filee. Pomešamo sve začine. Filee uvaljamo lepo u začine.

Probijamo iglom i stavljamo debeli konac, ostavljamo da se suše na provetrivom mestu. Neka vam je ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar