Bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Kjopoolu»Kjoopolu na turski način

Kjoopolu na turski način

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Kjoopolu na turski način
Fotografije: Mariana
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Mi ćemo da mezimo ovaj ukusan kjoopolu, a vi vadite list i hemijsku i zapišite recept"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 1 komad, veliki
  • paprika - 4 komada, crvene
  • paradajz - 2 komada, crveni
  • luk - 1/2 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • mirođija
  • maslinovo ulje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Ispečemo patlidžan i skidamo dršku i koru. Papriku pečemo i nakon toga oljuštimo koru. Sklanjamo semenke i drške paprike.

Sitno isečemo patlidžan. Papriku sečemo na male komade. Skidamo koru paradajza. Pradajz operemo i sečemo takođe na male komade.

Luk očistimo i operemo. Sitno ga isečemo.

Čenove belog luka takođe očistimo i sitno isečemo. Operemo mirođiju i sitno isečemo.

Sve pomešamo u dubokoj posudi. Začinimo solju i lepim maslinovim uljem.

Sve promešamo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: