Marinirani zubatac u teglama

11/09/2018
"Za svakog mariniranog zubatca treba da pripremite bar litar vina "
Priprema60 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno110 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano78
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zubatac - 2 kg
  • morska so - 500 g, krupnija
  • biber - 1 paket, u zrnu
  • sirće - 1 flaša, jabukovo
  • lovorov list - 3 - 4 lista
  • ulje - 500 ml
  • piment - 5 - 6 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistite od unutrašnjosti, glavu odsecite. U šerpi pripremite salamuru od krupnije morske soli i vode, promešajte dok se so ne rastopi.

Stavite ribu u salamuru i pritisnite tanjirom odozgo, tako da je pokrije celu. Ostavite da odstoji 24 sata u rastvoru, posle ocedite.

U drugoj posudi pomešajte sirće i vodu u odnosu 1:1. Dodajte lovorov list, piment, biber i stavite na vatru da provri, posle ohladite smesu.

Prelijte ribu marinadom, pritisnite i ostavite na 12 sati. Dobro je da sirće bude jabukovo, zato što zbog drugog može promeniti boju. Ocedite u đevđiru. Ugrejte u 2-3 šolje ulja u dobokoj posudi i propržite jednu kockicu hleba.

Ostavite da se malo ohladi. Ribu poređajte zbijeno u tegle od kompota, prelijte proprženim uljem, pimentom, biberom i lovorovim listom.

Zatvorite poklopcima i čuvajte na hladnom mestu. Nakon tri dana je gotova da se servira sa lukom i limunom. Veoma ukusno i odlično meze!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar