Rolati od pilećih grudi

13/09/2018
"Jednostavni za pripemu i veoma efektni - savršeno jelo za sve prilike "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano124
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pileće grudi, ako su veliki sečemo na dva dela, a nakon toga svaki može da se iseče na pola da parče bude veliko i tanko. Svaku polovinu namažemo maslinovim uljem i začinimo solju i miksom bibera, začine lepo utrljamo u meso.

Grudi ostavljamo sa strane i u dobro ugrejanom tiganju rastopimo maslac. Pečurke sečemo na sitne komade i dodajemo u maslac u tiganu, kad se ugreje.

One će se takođe začiniti solju i biberima. Kad se lepo izdinstaju, preko njih stavite pileće grudi i uvijte kao vreteno. Poređajte u vatrostalni pleh i prelijte maslinovim uljem i pokrijte poklopcem.

Pecite dok pileće grudi ne budu gotove, a kada budu gotoce, izvadite iz rerne i pecite na roštilju oko jedan minut sa svih strana, koliko da upiju miris roštilja.

Dok se rolati peku, u šerpu sipamo pavlaku za kuvanje da se ugreje. Za to vreme izrendamo kačkavalj i sečemo topljeni sir na komade.

Kad pavlaka bude gotova, dodajemo kačkavalj i topljeni sir. Mešamo dok se ne rastopi i dok smesa ne postane homogena, onda je sos gotov. Rolate poređamo na tanjir i prelivamo sosom. Serviramo tople.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar