Način pripreme
Pileće grudi, ako su veliki sečemo na dva dela, a nakon toga svaki može da se iseče na pola da parče bude veliko i tanko. Svaku polovinu namažemo maslinovim uljem i začinimo solju i miksom bibera, začine lepo utrljamo u meso.
Grudi ostavljamo sa strane i u dobro ugrejanom tiganju rastopimo maslac. Pečurke sečemo na sitne komade i dodajemo u maslac u tiganu, kad se ugreje.
One će se takođe začiniti solju i biberima. Kad se lepo izdinstaju, preko njih stavite pileće grudi i uvijte kao vreteno. Poređajte u vatrostalni pleh i prelijte maslinovim uljem i pokrijte poklopcem.
Pecite dok pileće grudi ne budu gotove, a kada budu gotoce, izvadite iz rerne i pecite na roštilju oko jedan minut sa svih strana, koliko da upiju miris roštilja.
Dok se rolati peku, u šerpu sipamo pavlaku za kuvanje da se ugreje. Za to vreme izrendamo kačkavalj i sečemo topljeni sir na komade.
Kad pavlaka bude gotova, dodajemo kačkavalj i topljeni sir. Mešamo dok se ne rastopi i dok smesa ne postane homogena, onda je sos gotov. Rolate poređamo na tanjir i prelivamo sosom. Serviramo tople.