Način pripreme
Patlidžane isecite na trake po dužini debljine oko 3-5 mm, posolite ih i ostavite 20 minuta.
Zatim operite patlidžane, osušite ih i premažite maslinovim uljem.
Ređajte ih u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 7-10 minuta.
U posudi pomešajte sir, jaje, bosiljak i rendani beli luk.
Začinite solju i biberom.
2/3 pasiranog paradajza rasporedite na pleh.
Stavite oko 1 kašičicu fila na svaku traku patlidžana, zarolati i poređati u pleh.
Prelijte rolnice od patlidžana preostalim paradajzom i pospite mocarelom i parmezanom.
Pokrijte pleh aluminijumskom folijom i pecite patlidžan 20 minuta na 200 stepeni.
Zatim uklonite foliju i pecite još 10 minuta.
Rolnice od patlidžana su veoma ukusne.