Zapečen pileći file sa kiselim mlekom i kačkavaljem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
137
736
17/09/2018
"Ukusan predlog za prijatelje "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano703
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komda
  • kiselo mleko - 140 g, punomasno
  • kačkavalj - 1/2 šolje, narendan
  • biber - 1/2 kašičice
  • so - 1 kašičica
  • beli luk u prahu - 1 kašičica
  • ulje - za mazanje posude za pečenje
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo u posudi punomasno kiselo mleko sa narendanim kačkavaljem, solju, belim lukom i biberom. Smesa se promeša veoma dobro.

Ako su pileći filei debeli, mogu da se iseku po sredini.

Potapamo svaki file u mlečni sos i stavljamo u posudu za pečenje čije smo dno pre toga podmazali.

Tako poređamo filee u posudu i ako ostane smese rasporedimo je preko njih.

Stavljamo u rernu i pečemo 45 minuta ili dok ne dobiju zlatastu boju.

Serviraju se topli.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar