Punjene svinjske uši

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
31
1
146
17/09/2018
"Muškarcima ne treba udvaranje, već punjene svinjske uši "
Priprema30 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno150 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano124
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske uši - 2 kom.
  • lovorov list - 1 kom.
  • karanfilić - 2 kom.
  • so - 1 kašika
  • piment - 2 kom.
  • biber - 2 kom.
  • mleveno meso - 300 g svinjskog
  • so - 1 kašika
  • biber - 1/2 kašike
  • kiseli krastavci - 4 kom.
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu staviti svinjske uši, pa ih preliti vodom. Ostaviti ih da provre, uz povremeno uklanjanje pene. Kada prođe 5-10 minuta, staviti sve sastojke i ostaviti da se uši skuvaju u potpunosti.

U međuvremenu pripremiti mleveno meso. Staviti ga u posudu, pa ga posoliti i pobiberiti. Sve dobro sjediniti, prekriti providnom folijom i ostaviti sa strane.

Krastavce naseći na kolutiće, a kačkavalj na tanke trake.

Skuvane uši izvaditi pa u jedno ređati sastojke, kako sledi - kiseli krastavci, kačkavalj, pa mleveno meso. Proces ponoviti još jednom. Odozgo staviti i drugo skuvano uvo.

Na radnu površinu staviti aluminijumsku foliju i staviti punjene svinjske uši, pa ih dobro umotati.

Stegnuti ih odozgo i providnom folijom nekoliko puta. Staviti svinjske uši u kesu za pečenje, pa u šerpu sa vodom. Kesu pritisnuti tanjirom.

Kuvati uši 40-50 minuta.

Izvaditi ih, pritisnuti teškim predmetom i ostaviti ih u frižideru da prenoće.

Nakon toga, ukloniti kesu za pečenje, providnu i aluminijumsku foliju i naseći ih na kriške.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar