Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kurban-čorba»Jagnjeća kurban čorba sa presečenim jajima

Jagnjeća kurban čorba sa presečenim jajima

Marina NordMarina Nord
Kuvar
47012327
Jagnjeća kurban čorba sa presečenim jajima3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
115 min.
Porcije
8
"Isproban recept iz tajnih skrovišta bugarske kuhinje - aromatična jagnjeća kurban čorba sa prelivom od presečenih jaja"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • voda - 3 litra
  • luk - 2 glavice
  • maslac - 100 g
  • paradajz pire - 2 kašičice
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ljuta paprika - 2 komada
  • krompir - 3 komda
  • pirinač - 100 g
  • jaja - 2 komda
  • nana
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se opere i iseče na parčiće koji se skuvaju u posoljenoj vodi.

Pena, koja se formira pri kuvanju, se sklanja. Luk se iseče i zaprži u masnoći.

Dodaju se paradajz pire, ljute paprike i aleva paprika. Zaprška se razredi sa bujonom i sipa se u čorbu.

Dodaju se se isečen krompir i pirinač. Kada se skuvaju dodaju se umućena jaja da se preseku i da se skuvaju u froncle. Posipa se nanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti