Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Kurban-čorba»Kurban čorba sa petlom

Kurban čorba sa petlom

IlariaIlaria
Šef kuhinje
43611032170
Kurban čorba sa petlom1 / 3
23/06/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
240 min.
Ukupno
265 min.
Porcije
6
"Kada povod nalaže, pogledajte kako da pripremite kurban čorbu od petla"

Potrebni sastojci

  • petao - 1 komad, mlad
  • šargarepa - komad
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • prprike - komad, zelene
  • celer - 1/2 glavice
  • boranija - 200 g, po želji
  • kupus - 200 g
  • krompir - 2 komada
  • biber - 10 zrna
  • lovorov list - 2 komada, 1 kockica
  • bujon - 1 kockcia, pileći
  • so - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro očišćenog petla prelivamo sa 3 litra hladne vode, dodajemo lovorov list i zrna bibera, posolimo i kuvamo oko 2.5-3 sata na tihoj vatri. Dobro je skidamo penu za vreme kuvanja.

Kad se petao skuva vadimo i odvojimo od kostiju. Vreme je da dodamo sitno iseckan luk, šargarepu i celer. Takođe i kockicu pilećeg bujona. Ostavljamo supu da vri još 30 minuta na tihoj vatri, nakon toga dodajemo isečene paprike i paradajz, a desetak minuta nakon njih i kupus i boraniju.

Nakon još 10 minuta dodajemo krompir, isečen na kockice. Supu kuvamo dok ne bude gotov krompir. Pre serviranja posipamo sitno iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: