Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske šnicle s prazilukom i pečurkama

Svinjske šnicle s prazilukom i pečurkama

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Svinjske šnicle s prazilukom i pečurkama
Fotografije: Stoyanka Rusenova
2 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Šnicle kao šnicle, što je još jedan razlog da ih probate"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 600 - 700 g
  • pečurke - 100 - 150 g, iz konzerve
  • praziluk - 2 - 3 struka
  • ulje
  • univerzalni začin
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodne večeri istucamo šnicle i pospemo ih sa obe strane soja sosom i univerzalnim začinom.

Ne preterujemo sa začinom jer i u njemu ima soli, i u soja sosu takođe. Poklapamo posudu i ostavljamo u frižideru.

Sledećeg dana vadimo šnicle, stavljamo tiganj na šporet i zapržimo dok ne budu polu gotove. Vadimo i stavljamo ih u vatrostalnu posudu.

U masnoću, koja je ostala od šnicli, stavljamo isečen praziluk i njega takođe izdinstamo.

Nakon što je gotovo i njega sipamo preko šnicli i skorz odozgo stavljamo pečurke. Pečemo u rerni na 180-200 stepeni oko 30-35 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: