Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Crevca»Jagnjeća crevca pečena u rerni

Jagnjeća crevca pečena u rerni

Iliana DimovaIliana Dimova
Guru
4241524k
Jagnjeća crevca pečena u rerni2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
2
"Ova ukusna đakonija koliko samo rakije i piva popije ! Nazdravlje vam želimo!"

Potrebni sastojci

  • iznutrice - 1 kg jagnjećih crevaca
  • maslac - 60 g
  • peršun
  • nana
  • aleva paprika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo crevca, okrećemo štapićem i ponovo ih peremo. Možemo da natopimo malo u vodi sa sirćetom i posle ih opet isperemo u nekoliko voda.

Upletemo crevca u pletenice i poređamo u posudu za pečenje podmazanu masnoćom.

Posipamo solju, alevom paprikom, istopljenim maslacem, isečenim peršunom i nanom, nalivamo malo vode (približno 1/2 šolje) i zapečemo u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: