Pečena jagnjeća plećka

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Pečena jagnjeća plećka1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
4
"Ima li ukusniijeg povoda da sakupite porodicu od toga da ih ugostite pečenom jagnjećom plećkom"

Potrebni sastojci

  • mirođija - 2 kašičice, semenke
  • cimet - 1 kašičica
  • đumbir - 1 kašičica
  • kumin - 1 kašičica
  • čili - 1/4 kašičice, u prahu
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • jagnjeća plećka - 1, 2 kg
  • beli luk - 2 čena
  • luk - 6 malih glavica
  • šargarepa - 375 g
  • voda - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno zagrevate rernu na 180 stepeni.

Ne stavljajući masnoću zagrevate začine u tiganju dok ne postanu aromatični. Nakon toga u drugoj posudi ih pomešate sa polovinom maslinovog ulja.

Pomoću oštrog noža napravite razreze u mesu na 2, 5 cm i u njih stavite beli luk. Namažete celo meso smesom od začina i masnoće, začinite.

Preostalo maslinovo ulje zagrevate u velikoj posudi i zapržite jagnjetinu okrećući je dok ne postane braon. Izvadite meso i u istu posudu stavite luk, a nakon toga šargarepe i vodu.

Ostavite ih da provru i stavite odozgo jagnjetinu, pokrijte folijom i stavite u rernu da se peku oko sat i po.

Smanjite rernu na 160 stepeni, otkrijte meso i pecite još sat i po, dok ne postane krhko. Kada ga izvadite, pokrijte ga i ostavite još 10 minuta pre nego što ga isečete na tanke kriške. Servirajte zajedno sa lukom, šargarepama i sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: