Način pripreme
Možete koristit mleveno meso koje imate pri ruci, ali najukusnija je sa 50 posto telećin 50 posto svinjskim,
Jedna drugačija i veoma ukusna varijanta klasične musake.
Krompir operemo i isečemo na sitne kockcie i stavljamo ih u namazan pleh.
U dubokom tiganju ili šerpi propržimo sitno iseckan luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajemo mleveno meso i prstohvat soli, dobro propržimo.
Kad se mleveno meso proprži dodajemo sitno iseckan paradajz (može i paradajz pire) i sitno izrendamo šargarepu. Nastavljamo da kuvamo dok voda i paradajz ne ispare, nakon toga dodajemo čubar, alevu papriku i sitno iseckan peršun i alevu papriku.
Skidamo sa vatre i sipamo smesu u krompir. Dodajemo jednu šolju pilećeg bujona i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok bujon ne ispari i dok krompir ne postane zlatan.
Nakon toga pripremamo preliv koji se sprema brzo i jednostavno. Ja pripremam preliv tako što pomešam sveže mleko sa jajima i topljenim sirom. Nakon toga mešamo dok ne dobijemo glatku smesu, dodajemo i brašno.
Prelivamo musaku i pečemo dok ne porumeni.