Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Musaka»Musaka mame Didi

Musaka mame Didi

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
641133322
Musaka mame Didi
Fotografije: Diana Androva
1 / 3
18/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
10
"Ko nije čuo za mama Didinu musaku do sada, odmah da popravi tu grešku"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • krompir - 1 kg
  • luk - 2 glavice
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • paradajz - 2 - 3 komada
  • sveže mleko - 400 g
  • topljeni sir - 200 g
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 3 supene kašike
  • ulje - 1 šolja
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar
  • biber
  • peršun - 1/2 veze
  • pileći bujon
* merne jedinice

Način pripreme

Možete koristit mleveno meso koje imate pri ruci, ali najukusnija je sa 50 posto telećin 50 posto svinjskim,

Jedna drugačija i veoma ukusna varijanta klasične musake.

Krompir operemo i isečemo na sitne kockcie i stavljamo ih u namazan pleh.

U dubokom tiganju ili šerpi propržimo sitno iseckan luk i beli luk dok ne omekšaju. Dodajemo mleveno meso i prstohvat soli, dobro propržimo.

Kad se mleveno meso proprži dodajemo sitno iseckan paradajz (može i paradajz pire) i sitno izrendamo šargarepu. Nastavljamo da kuvamo dok voda i paradajz ne ispare, nakon toga dodajemo čubar, alevu papriku i sitno iseckan peršun i alevu papriku.

Skidamo sa vatre i sipamo smesu u krompir. Dodajemo jednu šolju pilećeg bujona i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok bujon ne ispari i dok krompir ne postane zlatan.

Nakon toga pripremamo preliv koji se sprema brzo i jednostavno. Ja pripremam preliv tako što pomešam sveže mleko sa jajima i topljenim sirom. Nakon toga mešamo dok ne dobijemo glatku smesu, dodajemo i brašno.

Prelivamo musaku i pečemo dok ne porumeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: