Način pripreme
Praziluk očistimo od unutrašnjih listova i sitno iseckamo.
U tiganju ugrevamo 3 supene kašike ulja, sipamo isečeni praziluk, posolimo sa malo soli i mlevenom slačicom, dodajemo nekoliko supenih kašika vode, promešamo i poklopimo da se dinsta oko 10 minuta na tihoj vatri.
Pečurke isečemo sitno i pržimo u drugom dubljem tiganju sa 1-2 supene kašike ulja. Čim postanu zlatno-braon dodajemo sitno iseckane pečene paprike. Paradajz pire rastvaramo u malo mlake vode i sipamo u dinstane pečurke.
Dodajemo mleveno meso i pržimo na umerenoj vatri, mešamo neprestano dok ne dobijemo mrvice. Začinimo solju, biberom i alevom paprikom.
U pleh rasporedimo polovinu nadeva od mesa. Odozgo pokrivamo polovinom dinstnaog praziluka, nakon toga ponovo pokrivamo preostalim nadevom od mesa i završavamo preostalom polovinom dinstanog praziluka.
Za preliv u posudi pomešamo kiselo mleko i jaja, posipamo solju i semenom komorača, mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.
Preliv ravnomerno rasporedimo preko musake.
Odozgo posipamo sitno iseckanim peršunom i rendanim kačkavaljem, pečemo oko 30 minuta u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Trakijska musaka je gotova.
Ako vam se ovaj recept dopada, probajte i naše recepte za musaku sa tikvicama i musaku sa patlidžanom.