Pileća musaka

magi yordanovamagi yordanova
Početnik
33132
Pileća musaka1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
3
"Ne kvarite lepu musaku mlevenim mesom, već je spremite sa pilećim mesom"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 300 g, skuvano
  • krompir - 500 g, skuvan
  • šargarepa - 1 komad, skuvana
  • paprike - 2 komada, pečene i oljuštene
  • paradajz - 2 komada, narendan
  • luk - 1 komad
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu, mleveni
  • čubar - 1 kašičica
  • ulje - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Meso, šargarepa, krompir i paprike se iseku na male parčiće, a luk na ivice. Blago se posole.

Posuda veličine 30x20 cm se namaže uljem i u nju se poređa prvo krompir, nakon toga šaragrepa, paprike, meso i luk.

Preko njih se sipa paradajz, posipa se alevom paprikom. Jelo se zapeče na 180 stepeni 15-20 minuta.

Jaja se umute, pomešaju se sa mlekom i dobijenom smesom se prelivaju sastojci u posudi za pečenje.

Odozgo se posipa sa malo čubra i 2-3 kašike ulja. Musaka se dopeče dok se ne zarumeni samo na gornjem grejaču.

Dobija se 4-5 porcija.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: