Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Svinjska džigerica na lovački način

Svinjska džigerica na lovački način

TeodoraTeodora
Početnik
319
Svinjska džigerica na lovački način2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
6
"Da se doda u recept Nekoliko kriški hleba, da pažljivo umačete u ukusan sos od jela"

Potrebni sastojci

  • svinjska džigerica - 1 kg
  • luk - 6 glavica
  • vino - 100 ml
  • maslac - 100 g
  • brašno - 1 supena kašika
  • origano
  • beli luk - u prahu
  • bujon - kocka
  • paradajz pire
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerica se seče na parčiće, posipa se sodom, odstoji 30 minuta, posipa se sirćetom i nakon toga se ispira. Nakon toga se preliva svežim mlekom. Odstoji još 30 minuta.

Posle se cedi i valja se u brašno i biber i prži se. U istom tiganju zapržimo luk dok se ne karamelizuje i dodajemo pečurke.

Nakon što se isprže dodajemo jednu kašiku brašna. Stavljamo origano, beli luk u prahu, bujon i vino.

Nakon toga dodajemo 200 ml vode i kašiku paradajz pirea i na kraju maslac. Posle stavljamo džigericu u sos i čekamo da upije.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: