Način pripreme
Od brašna i soli napravite udubljenje (nemojte dodavati celu količinu brašna, ostvite malo ako je testo lepljivo). Sipajte kvasac, vodu, maslinovo ulje i šećer unutra. Mešajte kašikom i zamesite meko i elastično testo.
Dodajte odvojeno brašno ako je potrebno. Namažite testo maslinovim uljem i ostavite ga na toplom da se udvostruči ili ga stavite u kesu i u frižider da odstoji na hladnom jednu noć i da nadođe.
Kad bude gotovo pospite brašnom radnu površinu na kojoj ćete razvlačiti. Isecite mladi luk na tanke krugove. Razvucite testo na tanak pravougaonik i namažite ga maslinovim uljem. Pospite krugove mladim lukom. Uvijte testo u čvrst rolat. Nasecite ga na pužiće debljine oko 2 cm.
Ostavite da malo nadođe. Kad bude gotovo, pritisnite rukom da se izgnječi i razvucite oklagijom na tanku palačinku.
Pecite ih u ugrejanom tiganju sa dnom koje se ne lepi, sipajte kapljice maslinovog ulja, pecite sa obe strane dok ne porumene.
Kad izvadite iz tiganja, namažite maslinovim uljem sa obe strane i stavite u šerpu da se popare. Pospite začinima po želji.