Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Prlenke sa mladim lukom i kačkavaljem

Prlenke sa mladim lukom i kačkavaljem

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4571412k
Prlenke sa mladim lukom i kačkavaljem
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Umest0 pogače ili hleba - ješćemo prlenke"

Potrebni sastojci

  • brašno - 3 i 1/2 šolje
  • voda - 1 i 1/2 šolje, topla
  • mladi luk - 8 strukova
  • biber
  • so
  • ulje
  • kačkavalj - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosevamo brašno i stavljamo ga u posudu u kojoj ćemo mesiti prlenke. Na brašno sipamo toplu vodu i počinjemo da mesimo dok ne dobijemo meko testo. Pokrivamo ga streč folijom i ostavljamo na 1 sat. Luk sitno iseckamo.

Začinimo luk solju i biberom. Nakon toga podelimo na jednake loptice. Svaku tanko razvučemo u krug i posipamo sa oko 1 kašičicom luka.

Nakon toga uvijamo u rolat i nakon toga ponovo uvijamo u oblik puža. Dobijenog puža tanko razvučemo.

Pečemo na teflonskom tiganju u prethodno ugrejanoj rerni i namazan uljem. Kad okrenemo prlenku da se peče sa druge strane, gornji, pečeni deo posipamo rendanim kačakvaljem.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: