Tarator sa belim lukom, maslinovim uljem i kuminom
Чеснов таратор със зехтин и кимион
bonapeti.rs»Recepti»Supe»Hladne Supe»Tarator»Tarator sa belim lukom, maslinovim uljem i kuminom

Tarator sa belim lukom, maslinovim uljem i kuminom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
4k1k2k
Tarator sa belim lukom, maslinovim uljem i kuminom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 2
09/07/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Ukupno
10 min.
Porcije
2
"Uvek smo raspoloženi za jedan hladan tarator"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 1 kofica (500 g)
  • krastavac - 1/2, veliki
  • mirođija - 1/3 veze, bez drški
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • biber - 3 prstohvata, mleven
  • kumin - 3 prstohvata, mleven
  • himalajska so - 1 ravna kašičica, po ukusu
  • sok od limuna - po želji, po ukusu
  • voda - 500 ml filtrirana
* merne jedinice

Način pripreme

Izuzetno jednostavan i brz recept za osvežavajući tarator sa belim lukom.

Dobro promešajte kiselo mleko u kofici i prebacite ga u duboku posudu.

U njega dodajte sitno seckanu polovinu velikog krastavca (na kockice), 1/3 veze mirođije (bez drški) i 1-2 čena belog luka.

Začinite sa 2 kašike maslinovog ulja, 3 prstohvata mlevenog bibera, 3 prstohvata mlevenog kumina, dodajte 1 ravnu kašičicu himalajske soli i po želji sveže ceđeni sok od limuna - po ukusu.

Promešajte sve sastojke za ukusni tarator i polako dolijte pola litra filtrirane vode.

Poslužite ohlađenu mlečnu supu uz omiljene ćuftice od krompira, falafele, kiš, pitu, zapečeno jelo, gratin ili druga jela po vašem ukusu.

Fantastično ukusan tarator sa maslinovim uljem i kuminom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
51
40
30
20
11
Oceni: