Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Pileća škembe čorba

Pileća škembe čorba

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pileća škembe čorba2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Razbijte malo kulinarsku tradiciju i iznenadite sve sa ovom pilećom škembe čorbom"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 300 g
  • pirinač - 1/2 šolje
  • šargarepa - 1 komad, narendana
  • sveže mleko - 150 - 200 g
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1/2 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • biber - po želji za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći file isečemo na male parčiće i izdinstamo u ulju.

Stavljamo i alevu papriku, mešamo i sklanjamo sa ringle da ne pregori.

U smesu dodajemo šargarepu, brašno i sipamo vrelu vodu dok neprestano mešamo da se brašno ne pretvori u grudvice.

Sipamo sveže mleko i šerpu vraćamo na ringlu.

Nakon što provri začinjavamo solju i istucanim čenovima belog luka.

Ostavlja se da krčka oko 15 minuta.

Pri servirranju po želji se posipa alevom paprikom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: