Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pržene girice sa kukuruznim brašnom na ražnjiću

Pržene girice sa kukuruznim brašnom na ražnjiću

Lidia - GeriLidia - Geri
Kuvar
10024373
Pržene girice sa kukuruznim brašnom na ražnjiću
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Za svaki jedan ovakav ražnjić sa ukusnim giricama ide po jedno hladno pivo. Vi procenite koliko ražnjića ćete da napravite I nazdravlje!"

Potrebni sastojci

  • girice - 1 kg
  • kukuruzno brašno
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Girice se operu i dobro očiste.

Soli se i stavlja se u jednu kesu zajedno sa kukuruznim brašnom.

Dobro se protrese da se zalepi po giricama.

Nakon toga ribice se nanižu pažljivo na ražnjić i prže se u zagrejanoj masnoći dok ne budu gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti