Način pripreme
Koristićete samo debeli deo tikvica kad ih isečete u obliku koripce.
Izdubite kašičicom unutrašnji deo sa semenkama i sačuvajte ga. Oformljene korpice potopite u kipuću vodu na oko 2-3 minuta i odmah nakon što ih izvadite potopite u ledeno hladnu vodu, da se zaustavi kuvanje.
U tiganj dodajte 2 kašike ulja i disntajte na sitno isečen luk i paprike isečene na male kocke i semeni deo tikvica dok ne omekšaju, izvadite ih iz tiganja i ostavite sa strane.
U isti tiganj dodajte 2 kašike ulje i zapržite piletinu isečenu na male zalogaje na jakoj vatri dok ne bude polugotova. Dodajte povrće i kuvajte tako 3-4 minuta, skolinte s vatre.
Odvojeno u metalnu posudu sipajte mleko, dodajte maslac, začin od povrća i stavite na vatru da blago provri. Dodajte prethodno rastvoreno brašno u vinu, alevu papriku i biber, posolite i mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Dodajte sir i mešajte dok se ne istopi.
Sipajte gotov sos u piletinu s povrćem i promešajte. Napunite tikvice smesom, pospite sa malo kačkavalja i stavite tikvice u prethodno zagrejanu rernu na 170 stepeni na oko 20 minuta ili dok ne preplane zlatasto.
Servirajte toplo sa omiljenom svežom salatom.