Način pripreme
1. Izrendajte tikvice zajedno sa korom, posolite ih, promešajte i ostavite jedan sat da puste vodu.
2. Ocedite tečnost koja se odvojia, dobro ocedite i dodajte umućeno jaje, izrendan čen belog luka, kačkavalj i biber. Promešajte lepo i stavite brašno, ponovo promešajte dok ne dobijete homogenu pastu.
3. Uzmite list papira za pečenje i isecite ga na kockice, biće vam potrebno 5-6 komada, ne više za ovu količinu smese.
4. U kalupe za mafine stavite list papira, tako da se dobro zalepi i da ivice izlaze izvan njega. Stavite od smese i oblikujte korpice za udubljenjem.
5. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ivice ne dobiju zlatnu boju - oko 20 minuta.
6. Izvadite iz rerne i u unutrašnjost svake korpice stavite parče mocarele. Staviteponovo u rernu, na oko 10 minuta ili dok se mocarela potpuno ne rastopi.
7. Kad izvadite iz rerne sačekajte nekoliko minuta i skinite papir. Poređajte korpice na tanjir i na svaku zabodite paradajz.
8. Ukrasite svežim listovima bosiljka i servirajte tople.
Prijatno!