Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Korpice»Korpice od tikvica

Korpice od tikvica

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Korpice od tikvica
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Nečemo uopšte da preuveličavamo ako kažemo da se ove korpice od tikvica bukvalno tope u ustima"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 600 g
  • jaja - 1 komad XL
  • brašno - 4 supene kašike
  • kačkavalj - 4 supene kašike, izrenda
  • mocarela - 4 supene kašike, izrendana
  • beli luk - 1 čen
  • biber - 1 kašičica, sveže samleven
  • so
  • čeri paradajz - 5 - 6 komada
  • bosiljak - 4 - 5 komada, sveži listovi
* merne jedinice

Način pripreme

1. Izrendajte tikvice zajedno sa korom, posolite ih, promešajte i ostavite jedan sat da puste vodu.

2. Ocedite tečnost koja se odvojia, dobro ocedite i dodajte umućeno jaje, izrendan čen belog luka, kačkavalj i biber. Promešajte lepo i stavite brašno, ponovo promešajte dok ne dobijete homogenu pastu.

3. Uzmite list papira za pečenje i isecite ga na kockice, biće vam potrebno 5-6 komada, ne više za ovu količinu smese.

4. U kalupe za mafine stavite list papira, tako da se dobro zalepi i da ivice izlaze izvan njega. Stavite od smese i oblikujte korpice za udubljenjem.

5. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ivice ne dobiju zlatnu boju - oko 20 minuta.

6. Izvadite iz rerne i u unutrašnjost svake korpice stavite parče mocarele. Staviteponovo u rernu, na oko 10 minuta ili dok se mocarela potpuno ne rastopi.

7. Kad izvadite iz rerne sačekajte nekoliko minuta i skinite papir. Poređajte korpice na tanjir i na svaku zabodite paradajz.

8. Ukrasite svežim listovima bosiljka i servirajte tople.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: