Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Mafalada sa pilećim mesom i paradajz sosom

Mafalada sa pilećim mesom i paradajz sosom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087763
Mafalada sa pilećim mesom i paradajz sosom
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
24/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Pozive za ručak prihvatamo samo ako je glavno jelo mafalada sa pilećim mesom"

Potrebni sastojci

  • testenina - 500 g
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
  • pileći file - 400 g
  • beli luk - 2 čena
  • biber - 1/2 kašičice
  • univerzalni začin - 1 supena kašika
  • belo vino - 100 ml
  • sok od limuna - 2 supene kašike
  • pavlaka - 300 ml
  • so - 1 prstohvat
  • parmezan - 100 g
  • za paradajz sos
  • paradajz - 5 - 6 komada
  • lovorov list - 1 - 2 lista
  • beli luk - 2 čena
  • šećer - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • crno vino - 2 supene kašike
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • bosiljak - 1 kašičice
  • origano - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvamo testeninu prema uputstvu na pakovanju. Možete koristiti koju god testeninu imate - pene, farfale, konkilie, bilo kakve makarone. Kad bude gotova, ocedite iz vode i ostavite da se ohladi.

Ugrejte maslinovo ulje i stavite u njega pileće meso, prethodno isečeno na male komade.

Dodajte izgnečene čenove belog luka i pržite dok meso ne počne da se rumeni.

Nakon toga pospite biberom i vegetom. Sipajte belo vino, sok od limuna i pavlaku. Pospite prstohvatom soli i promešajte. Poklopite i ostavite da se dinsta oko 15 minuta.

Nakon toga skinite sa vatre i dodajte testeninu. Promešajte da se sastojci ravnomerno pomešaju.

Pripremite paradajz sos tako što prvo oljuštite paradajz i izvadite semenke, Isecite ih na komade i pasirajte.

Stavite na vatru, dodajte lovorov list i kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu.

Nakon toga dodajte izgnječen beli luk, šećer, so po ukusu, maslinovo ulje, crno vino, bosiljak i origano.

Testeninu sa piletinom servirajte na tanjiru, odozgo prelijte paradajz sosom i pospite rendanim parmezanom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: