Način pripreme
Skuvamo testeninu prema uputstvu na pakovanju. Možete koristiti koju god testeninu imate - pene, farfale, konkilie, bilo kakve makarone. Kad bude gotova, ocedite iz vode i ostavite da se ohladi.
Ugrejte maslinovo ulje i stavite u njega pileće meso, prethodno isečeno na male komade.
Dodajte izgnečene čenove belog luka i pržite dok meso ne počne da se rumeni.
Nakon toga pospite biberom i vegetom. Sipajte belo vino, sok od limuna i pavlaku. Pospite prstohvatom soli i promešajte. Poklopite i ostavite da se dinsta oko 15 minuta.
Nakon toga skinite sa vatre i dodajte testeninu. Promešajte da se sastojci ravnomerno pomešaju.
Pripremite paradajz sos tako što prvo oljuštite paradajz i izvadite semenke, Isecite ih na komade i pasirajte.
Stavite na vatru, dodajte lovorov list i kuvajte dok ne dobijete željenu gustinu.
Nakon toga dodajte izgnječen beli luk, šećer, so po ukusu, maslinovo ulje, crno vino, bosiljak i origano.
Testeninu sa piletinom servirajte na tanjiru, odozgo prelijte paradajz sosom i pospite rendanim parmezanom.