Zec u đuvečari

TonyTony
Početnik
712
Zec u đuvečari
Fotografije: Monika Ivanova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
1 min.
Ukupno
31 min.
Porcije
8
"Skok-skok i zec je skočio u glinenu đuvečaru i ... ziveli su sito i nasmejano"

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad
  • slanina - 200 g, tanko isečena
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 2 glavice
  • vrganj - 20 g, suv
  • pivo - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite zeca na porcije, šargarepu na tanke štapiće i luk na krugove. Vrganje prelijte sa 150 ml vode i 50 ml piva na 5 miuta.

Sve poređajte u đuvečaru: red zečetine, pokrijte ravnomerno lukom i belim lukom, 3-4 komada od pečuraka i slaninu i ponavljajte dok ne potrošite sastojke, poslednji red je od luka.

Sipajte sok iz vrganja i još 100 ml vode. Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko sat i po.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: