Domaće katme iz tiganja

Domaće katme iz tiganja
Fotografije: mariq
1 / 2
22/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema50 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno70 min.
Porcije12
"Dobra domaćica ima specijalan tiganj u kome pravi najlepše katme"

Potrebni sastojci

  • kiselo mleko - 400 g
  • voda - 400 ml
  • kvasac - 1/2, svež
  • so - prstohvat
  • šećer - prstohvat
  • brašno - koliko je potrebno
  • jaja - 2 komada
  • maslac - za premazivanje gotovih katmi
* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja u dubokoj posudi i u njih dodajemo kiselo mleko, vodu i koliko je potebno brašna.

U posebnoj čaši pomešamo kvasac sa malo tople vode i umutimo. Dodajemo so i šećer i ostavljamo na 5 minuta da odstoji, nakon toga dodajemo u preostalu smesu.

Dobro pormešamo. Ostavljamo smesu da odstoji bar 30 minuta, nakon toga pečemo katme.

Bon Apeti!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: