Torta iz tiganja

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
1664167947
Torta iz tiganja
Fotografije: Tanya Levenova
1 / 3
01/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
9
"Najveći kulinarski izum - ukusna i neverovatno laka za pripremu torta iz tiganja"

Potrebni sastojci

  • brašno - 380 g
  • šećer - 200 g
  • kisela pavlaka - 200 g
  • prašak za pecivo - 5 g
  • za krem
  • kisela pavlaka - 600 g
  • šećer u prahu - 180 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • keks - izlomljen, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Od navedenih sastojaka zamesite testo. Podelite ga na 8 lopti. Svaku loptu razvijte u koru. Možete uz pomoć šerpe, veličine 22 cm, oblikovati koru u krug.

U malo ulja u keramičkom tiganju ispržite koru sa obe strane. Isti postupak ponovite i sa preostalih 7.

Krem:

Kiselu pavlaku blago umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Svaku koru premažite dobijenim kremom. Odozgo i sa strane, takođe.

Tortu ukrasite sitno izmrvljenim mekim keksom. Preko njih možete napraviti linije sa otopljenom čokoladom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: