Bonapeti.rs»Recepti»Palačinke»Katme»Prelivene katme iz mog detinjstva

Prelivene katme iz mog detinjstva

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
170411k60
Prelivene katme iz mog detinjstva
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 4
14/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
10
"Podsetite se pravih slatkih trenutaka iz detinjstva i isprljajte ruke sa domaćim slatkišima"

Potrebni sastojci

  • brašno - 800 g
  • jaja - 6 komada
  • sveže mleko - 500 ml
  • voda - 600 ml
  • maslac - 120 g
  • so - prstohvat
  • kvasac - 20 g
  • za sirup
  • šećer - 1 šolja
  • voda - 400 ml
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešamo kvasac sa malo mlake vode. Dodajemo brašno, mleko, jaja i preostalu vodu. Dodajemo i so, treba da dobijemo gušću smesu od smese za palačinke.

Smesu ostavljamo da nadođe. Pečemo katme na saču ili na tiganju sa obe strane bez masti, nakon toga svaku namažemo maslacem dok je topla.

Pripremamo šećerni sirup tako što u vrelu vodu dodajemo šećer i vanilu. U duboku posudu poređamo nekoliko katmi i prelivamo ih sirupom.

U zavisnosti od broja katmi možemo pripremiti više sirupa, treba da ih pokrije.

Tako prelivene sirupom ostavimo u frižideru na nekoliko sati da upiju sirup.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: