Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Ćevap»Vinski kebap sa paradajzom

Vinski kebap sa paradajzom

MarianaMariana
Šef kuhinje
261682k53
Vinski kebap sa paradajzom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
22/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Nemojte kupovati gotove kesice u prodavnici - pokazaćemo vam kako da pripremite najukusniji vinski kebap, a vi ćete jesti i pamtićete nas po dobru"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 ml, ivice
  • ulje - 4 supene kašike
  • luk - 2 glaice, crni
  • so - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber
  • paradajz - 1 supena kašika
  • brašno - 1 supena kašika
  • peršun - 1/3 veze
  • voda - topla
  • crno vino - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo svinjsko meso na male ivice. Operemo dobro nakon toga. U tiganj stavljamo 4 supene kašike ulja i dinstamo.

Luk očistimo i operemo. Sitno ga isečemo. Kad meso omekša dodajemo luk u tiganj. Mešamo dok se dinsta.

Dinstamo dok luk ne omekša. Dodajemo 1/2 kašičice aleve paprike, 1 prstohvat soli i biber po ukusu. Dodajemo toplu vodu u luk i meso.

Kuvamo dok meso ne bude gotovo. Oljuštimo paradajz od kore i isečemo sitno samo mesnati deo. Stavljamo sveži paradajz, ne pire.

Dodajemo paradajz i 1 supenu kašiku brašna. Sve dobro promešamo. Na kraju dodajemo i vino. Stavljamo lepo crno vino da bi jelo bilo ukusno (ni u kom slučaju kiselo).

Promešamo i kuvamo dok ne bude potpuno gotovo. Jelo kuvamo na tihoj vatri. Operemo peršun i sitno iseckamo. Na kraju dodajemo peršun. Po želji možemo skuvati pirinač i dodati u jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: