Način pripreme
Isečemo svinjsko meso na male ivice. Operemo dobro nakon toga. U tiganj stavljamo 4 supene kašike ulja i dinstamo.
Luk očistimo i operemo. Sitno ga isečemo. Kad meso omekša dodajemo luk u tiganj. Mešamo dok se dinsta.
Dinstamo dok luk ne omekša. Dodajemo 1/2 kašičice aleve paprike, 1 prstohvat soli i biber po ukusu. Dodajemo toplu vodu u luk i meso.
Kuvamo dok meso ne bude gotovo. Oljuštimo paradajz od kore i isečemo sitno samo mesnati deo. Stavljamo sveži paradajz, ne pire.
Dodajemo paradajz i 1 supenu kašiku brašna. Sve dobro promešamo. Na kraju dodajemo i vino. Stavljamo lepo crno vino da bi jelo bilo ukusno (ni u kom slučaju kiselo).
Promešamo i kuvamo dok ne bude potpuno gotovo. Jelo kuvamo na tihoj vatri. Operemo peršun i sitno iseckamo. Na kraju dodajemo peršun. Po želji možemo skuvati pirinač i dodati u jelo.