Način pripreme
Ragu se skuva u posoljenoj vodi u ekspres loncu ne kraće od 20 minuta. Meso se vadi i bujon se ostavlja da se ohladi - sloj masnoće, koji ostaje na površini koristi se za zapržavanje luka.
Seku se na kocke luk, krompir, šargarepa, paprike, a celer na sitno. Odvajamo od kosti parčoće ragua i kidamo meso na male parčiće. U šerpi, u kojoj ćemo kuvati supu, zagrevamo masnoću i stavljamo luk i šargarepu da se izdinstaju s malo soli.
Dodajemo paprriku, krompir, meso, celer, beli luk, mešamo, posipamo začinima, stavljamo i lovorove listiće. Sipamo već proceđen bujon i dodajemo vodu, tako da je ukupna količina oko 4 litra.
Kada je sve skuvano, dodajemo rezance i paradajz, promešane sa brašnom. Proverava se po ukusu i ako je neophodno dodaje se so. Kuvamo još oko 10-15 minuta i sklanjamo s ringle. Mešamo jaje s peršunom i pravimo zapršku za blago ohlađenu supu.